Huwelijkstherapie

Je relatie kan op verschillende manieren uit balans raken. Je bent op het punt gekomen dat je er samen niet meer uitkomt. De spanningen en conflicten lopen uit de hand en het gaat jullie samen niet meer lukken om dit te veranderen. Je begrijpt elkaar gewoon niet, je doet elkaar te vaak pijn met woorden, er is geen sprake meer van echte verbinding en je gaat allebei je eigen weg. Of er is zoveel gebeurd in jullie relatie, dat jullie elkaar kwijt zijn geraakt.

Veel problemen kunnen overwonnen worden, als je samen onderkent dat ze er zijn en beide oprecht bereid bent eraan te werken. Maar ook als de wil er is, kan het lastig zijn om er op een goede manier over te praten.

Relatietherapie kan uitkomst bieden. Communicatiepatronen kunnen worden doorbroken. Tijdens de therapie wordt niet gesproken over ‘goed’ of ‘fout’ en er zal geen schuldige worden aangewezen. De therapeut leert jullie naar elkaar te luisteren en open te staan voor de gevoelens en gedachten van de ander.

Misschien huiver je om de stap naar een relatietherapeut te zetten. Maar werken aan het huwelijk moet iedereen. Getrouwd zijn gaat nooit vanzelf. En het kan nodig zijn dat er dan eens iemand tijdelijk met je meekijkt. Het kan voelen als falen dat je hulp nodig hebt. Misschien schaam je je ervoor. Bedenk echter dat deze gevoelens bij een echtscheiding nog veel groter zullen zijn. Dat kun je met deze stap wellicht voorkomen.

Veel hulpverleners zullen verschillende vormen van therapie in de gesprekken gebruiken. Het is afhankelijk van de problemen waar je tegenaan loopt, welke vorm het beste aansluit bij jullie situatie.

Deze pagina wordt nog verder ingevuld.

Het verhaal van Karin

'Ik kan eigenlijk niet aangeven wanneer de twijfel is toegeslagen, maar het is zeker al een paar jaar geleden begonnen. Ik denk dat het tijdens een familieweekend was waar ik van dichtbij zag hoe mijn zus en haar man met elkaar omgingen, dat ik me realiseerde wat ik miste in mijn huwelijk. Zij gingen zo liefdevol en zo warm met elkaar om. Hij heeft echt aandacht voor haar en ze praten veel met elkaar. Dat is bij ons allemaal niet zo.

Lees verder
Het verhaal van...

Het verhaal van Sjoerd

'Het begon ermee dat ze heel verdacht ging doen met haar mobieltje. Vroeger liet ze die regelmatig slingeren maar ineens moest dat ding overal mee naar toe en op de gekste momenten kwamen er berichtjes binnen. In het begin vond ik dat nog niet zo verdacht. Ze heeft veel vriendinnen met wie ze op die manier contact heeft. En dat was ook altijd haar verklaring. Maar er waren ook anders signalen. Ze was erg afwezig met haar gedachten, ging veel meer aandacht aan haar uiterlijk besteden. Moest soms plotseling in het weekend een paar uur weg en vroeg mij dan om op de kinderen te passen. 

Lees verder
Het verhaal van...
logo_cruciaal logo_koinonia logo_salouz logo_stichtingschuilplaats logo_elan_barneveld
logo_cruciaal logo_salouz logo_elan_barneveld
logo_koinonia logo_stichtingschuilplaats
logo_bvd
logo_timon logo_vluchtheuvel logo-che logo-eleos
logo_vluchtheuvel logo-eleos
logo_timon logo-che