Huwelijkstoerusting

Als je net getrouwd bent, lacht het leven je toe. Met elkaar is alles leuker. Onder christenen is het niet gebruikelijk dat je al gaat samenwonen voordat je getrouwd bent. Daarom is jullie huwelijksdag ook het beginpunt van een nieuwe ontdekkingsreis. Je vormt een gezamenlijk huishouden en je maakt met elkaar keuzes over alledaagse dingen en wezenlijke zaken.

Dat het niet altijd koek en ei zal zijn, weet je wel. Maar de eerste keer dat je serieus onenigheid hebt, voelt misschien toch een beetje vreemd. Je kunt er een onplezierig gevoel aan overhouden. Toch hoef je niet te schrikken. Belangrijker is dat zulke gebeurtenissen niet onbesproken blijven. Zorg dat deze akkefietjes zich niet opstapelen. Kortom, communiceer.

Huwelijktoerusting richt zich dan ook voor een belangrijk deel op de onderlinge communicatie tussen beide partners. De één is de ander niet. Iedereen communiceert op een andere manier. Daar ontstaat vaak al het eerste onbegrip. Beide partners nemen hun eigen levenservaring mee, ze zijn in een eigen omgeving gevormd. Dat kan gevolgen hebben voor de relatie tussen man en vrouw.

Het is dan ook heel waardevol om samen met je partner stil te staan bij deze dingen. Juist als je aan het begin staat van je huwelijk of juist als er nog geen wolkje aan de lucht is. Onder professionele begeleiding kom je tot waardevolle inzichten die je huwelijk sterker kunnen maken.

Huwelijkstoerusting kan op verschillende manieren. Je kunt zelf aan de slag door erover te lezen. Veel kerken bieden de mogelijkheid om huwelijkscatechese of toerustingsavonden rondom het huwelijk te volgen. Er zijn organisaties die (online) cursussen aanbieden. Je kunt als vriendengroep of in kringverband, al dan niet onder leiding van een professional, iets organiseren. Je kunt dus zelf nagaan wat voor jullie het fijnst is.

Huwelijkstoerusting / Stichting De Vluchtheuvel

Het verhaal van Karin

'Ik kan eigenlijk niet aangeven wanneer de twijfel is toegeslagen, maar het is zeker al een paar jaar geleden begonnen. Ik denk dat het tijdens een familieweekend was waar ik van dichtbij zag hoe mijn zus en haar man met elkaar omgingen, dat ik me realiseerde wat ik miste in mijn huwelijk. Zij gingen zo liefdevol en zo warm met elkaar om. Hij heeft echt aandacht voor haar en ze praten veel met elkaar. Dat is bij ons allemaal niet zo.

Lees verder
Het verhaal van...

Het verhaal van Sjoerd

'Het begon ermee dat ze heel verdacht ging doen met haar mobieltje. Vroeger liet ze die regelmatig slingeren maar ineens moest dat ding overal mee naar toe en op de gekste momenten kwamen er berichtjes binnen. In het begin vond ik dat nog niet zo verdacht. Ze heeft veel vriendinnen met wie ze op die manier contact heeft. En dat was ook altijd haar verklaring. Maar er waren ook anders signalen. Ze was erg afwezig met haar gedachten, ging veel meer aandacht aan haar uiterlijk besteden. Moest soms plotseling in het weekend een paar uur weg en vroeg mij dan om op de kinderen te passen. 

Lees verder
Het verhaal van...
logo_cruciaal logo_koinonia logo_salouz logo_stichtingschuilplaats logo_elan_barneveld
logo_cruciaal logo_salouz logo_elan_barneveld
logo_koinonia logo_stichtingschuilplaats
logo_bvd
logo_timon logo_vluchtheuvel logo-che logo-eleos
logo_vluchtheuvel logo-eleos
logo_timon logo-che