Boek: Leven met scherven

Wanneer je gaat scheiden, overheerst de pijn en het verdriet. Maar ook is er veel onzekerheid. Je verzandt in een moeras van dingen die je moet regelen. Hoe kom je hierdoor heen? Hoe moet je nu verder? En wat betekent dit voor je geloof? Voor Anje Slootweg en Marian Leenman was dit de aanleiding om een hulpboek op te zetten dat vrouwen helpt in de verwerking van een echtscheiding.

Het boek Leven met scherven wil vrouwen helpen in de verwerking van een echtscheiding. Je krijgt alle praktische informatie die je nodig hebt over verlies en rouw, omgaan met de kinderen, je ex en schoonfamilie, en ook juridische thema’s als mediation, ouderschapsplan en financiën. Door middel van verwerkings- en bezinningsvragen wil het boek daarnaast een dagboek voor je zijn waarin je jouw ervaringen van je af kunt schrijven.

Anje Slootweg: ‘Ik zie vaak vrouwen, waarvan ik denk dat ze hulp kunnen gebruiken bij de verwerking van hun scheiding. De drempel om het gesprek aan te gaan met een psycholoog of maatschappelijk werker is vaak heel hoog. In dit boek staan bezinningsvragen, zodat vrouwen hun ervaringen van zich af kunnen schrijven. Zo willen we ze door dit zware proces heen loodsen en hen helpen om de scheiding te verwerken.’

Leven met scherven. Informatie- en verwerkingsboek bij echtscheiding / Royal Jongbloed

Interview met Anje Slootweg / Barneveld Magazine

Marian Leenman en Anje Slootweg over hun boek ‘Leven met scherven’ / NPO Radio 5

Het verhaal van Karin

'Ik kan eigenlijk niet aangeven wanneer de twijfel is toegeslagen, maar het is zeker al een paar jaar geleden begonnen. Ik denk dat het tijdens een familieweekend was waar ik van dichtbij zag hoe mijn zus en haar man met elkaar omgingen, dat ik me realiseerde wat ik miste in mijn huwelijk. Zij gingen zo liefdevol en zo warm met elkaar om. Hij heeft echt aandacht voor haar en ze praten veel met elkaar. Dat is bij ons allemaal niet zo.

Lees verder
Het verhaal van...

Het verhaal van Sjoerd

'Het begon ermee dat ze heel verdacht ging doen met haar mobieltje. Vroeger liet ze die regelmatig slingeren maar ineens moest dat ding overal mee naar toe en op de gekste momenten kwamen er berichtjes binnen. In het begin vond ik dat nog niet zo verdacht. Ze heeft veel vriendinnen met wie ze op die manier contact heeft. En dat was ook altijd haar verklaring. Maar er waren ook anders signalen. Ze was erg afwezig met haar gedachten, ging veel meer aandacht aan haar uiterlijk besteden. Moest soms plotseling in het weekend een paar uur weg en vroeg mij dan om op de kinderen te passen. 

Lees verder
Het verhaal van...
logo_cruciaal logo_koinonia logo_salouz logo_stichtingschuilplaats logo_elan_barneveld
logo_cruciaal logo_salouz logo_elan_barneveld
logo_koinonia logo_stichtingschuilplaats
logo_bvd
logo_timon logo_vluchtheuvel logo-che logo-eleos
logo_vluchtheuvel logo-eleos
logo_timon logo-che