Het verhaal van Janine

  'Toen we gingen scheiden realiseerde ik me al vrij snel dat het ook een hele grote invloed heeft op mensen in mijn omgeving. Maar in de praktijk is het nog moeilijker dan ik dacht. Sommige bevriende stellen kozen partij voor mij en anderen voor mijn ex. Het lukt bijna niet om bevriend te blijven met mensen die ons allebei willen blijven zien. Ik kan het niet verdragen dat er vrienden zijn die niet zien hoe mijn ex mij heeft behandeld. 

  Ik vind het vooral heel moeilijk om contact te blijven houden met de ouders van Rob. Zij kunnen er natuurlijk ook niks aan doen dat hun zoon mij zo heeft behandeld, maar ik wordt er door hen wel steeds aan herinnerd. Voor de kinderen is het natuurlijk belangrijk dat zij hun opa en oma blijven zien. Die hebben altijd een grote rol in hun leven gespeeld en dat wil ik ze niet afnemen. Maar het kost me heel veel moeite. Zeker als ik bij hen thuis toch verhalen hoor over Rob en zijn nieuwe vriendin. 

  Ook merk ik ineens dat sommige vriendinnen het heel lastig vinden dat ik nu alleen ben. Als zij met hun man bij mij komen of ik bij hen dan is de balans weg. En soms denk ik wel eens dat ze bang zijn dat ik nu uit ben op hun man. Alsof ik een bedreiging ben. Dat maakt sommige relaties wel ingewikkeld. Ik durf ook bijna geen man van een vriendin te vragen als er een klusje in huis gedaan moet worden.'

  Janine (32, moeder van 2 kinderen van  6 en 10)

  Een samenwerking van:

  Christelijke Hogeschool Ede