Het verhaal van Wendelien

  'Een jaar geleden heeft mijn inmiddels ex-man te kennen gegeven dat hij uit elkaar wilde. Ik ben door een heel diep dal gegaan, en het heeft me heel veel moeite gekost, maar ik ben daar inmiddels weer uitgeklommen. We zijn officieel gescheiden en over een paar weken betrek ik mijn nieuwe appartement.

  In de afgelopen periode heb ik met mezelf afgesproken nooit meer verliefd te worden. Raar natuurlijk, maar hè... dit soort dingen roep je gewoon als je zo'n tik hebt gehad. Je vertrouwt niemand meer, je denkt heel negatief over jezelf en kunt niet geloven dat er nog iemand is die jou bijzonder vindt. Dat werkt heel ver door, ook in je geloof. Ik kon zelfs niet geloven dat God wel oog voor mij had. Dat heeft heel wat traantjes gekost.

  En nu komt het... ik geloof dat ik weer verliefd ben. Op een man die ik niet persoonlijk ken, maar waar ik mee mail en chat. Nee, heb hem niet via internet leren kennen, het is een collega van iemand die ik ken en ze hebben het over mij gehad. Dus die jongen nam contact met mij op. Hij komt zo aardig over. De manier waarop hij schrijft, de dingen die hij zegt. Hij is ook gescheiden en heeft kinderen. En binnenkort hoop ik hem te ontmoeten!

  Ik vind het heerlijk, maar aan de andere kant benauwt het me ook een beetje. Is het niet te snel na mijn scheiding? Vind ik hem niet alleen leuk, omdat hij mij volledige aandacht geeft? Hoe weet ik of ik hem kan vertrouwen. Hoe weet ik of ik weer klaar ben voor een nieuwe relatie? Ik ben echt in vertwijfeling...'

  Wendelien (33)

  Een samenwerking van:

  Christelijke Hogeschool Ede