Toon filters

Onderwerp:

Situatie:

Het verhaal van Sjoerd

We hebben hulp gezocht en relatietherapie gehad, maar het is ons niet gelukt om er uit te komen. Nu zitten we midden in het proces van de scheiding. We willen het allebei zo goed mogelijk voor de kinderen afronden, maar dat is vreselijk moeilijk.

Lees verder

Het verhaal van Anita

Bij alle pijn en ellende die de scheiding heeft veroorzaakt zit ik nu ook financieel enorm in de problemen. Ik had daar wel eens over gelezen, dat met name vrouwen de dupe worden van een scheiding, maar het zelf mee maken is toch echt iets anders.

Lees verder

Het verhaal van Maarten

Ik zag mijn kinderen plots van iedere dag nog maar één keer in de twee weken. Mijn ex woont in een nieuw huis met onze kinderen en ik zit in een flatje. Nu al deze ellende weer een beetje achter de rug is dacht ik weer een beetje in rustiger vaarwater te komen, maar ik blijf het mezelf aantrekken dat we de kinderen dit hebben aangedaan.

Lees verder

Het verhaal van Wendelien

Een jaar geleden heeft mijn inmiddels ex-man te kennen gegeven dat hij uit elkaar wilde. Ik ben door een heel diep dal gegaan, en het heeft me heel veel moeite gekost, maar ik ben daar inmiddels weer uitgeklommen. We zijn officieel gescheiden en over een paar weken betrek ik mijn nieuwe appartement.

Lees verder

Het verhaal van Janine

Toen we gingen scheiden realiseerde ik me al vrij snel dat het ook een hele grote invloed heeft op mensen in mijn omgeving. Maar in de praktijk is het nog moeilijker dan ik dacht.

Lees verder

Het verhaal van Chantal

Ik heb God heel vaak gesmeekt of Hij wilde ingrijpen en ons huwelijk wilde redden. Of Hij mijn man wilde veranderen, of Hij mij weer liefde wilde geven voor mijn man. Hij heeft ons toch samengebracht? We zijn in de kerk getrouwd en hebben Zijn zegen gevraagd…

Lees verder

Het verhaal van Marjan

Ik ben van de ene dag op de andere door mijn ex-man in de steek gelaten. Respectloos gedumpt voor mijn gevoel... Wat dat met je zelfbeeld doet is niet te beschrijven. Je voelt je zo waardeloos, zo gekwetst tot in het diepst van je ziel. Hij wilde uitzoeken wat hij verder met zijn leven wilde, en daar had hij even tijd voor nodig.

Lees verder

Het verhaal van Karel

Ik merkte aan haar dat ze anders reageerde en anders tegen me deed en ik besloot het toch maar aan haar te vragen. Haar reactie was: "Dat klopt, mijn gevoelens zijn over. Ik hou niet meer van je." Toen ik dat hoorde zakte de grond onder mijn voeten weg. Ik begon te huilen, ik kon het niet geloven.

Lees verder

Het verhaal van Karin

Ik ben getrouwd met het idee dat God ons bij elkaar heeft gebracht. Ik heb Hem ook gesmeekt om ons huwelijk te redden, om me te helpen mijn man te begrijpen. Om me liefde te laten voelen voor mijn man. Maar er is niets veranderd. En steeds vaker ben ik bezig met hoe het zou zijn als ik met de kinderen alleen zou zijn.

Lees verder

Het verhaal van Petra

Nu de knoop echt definitief is doorgehakt kunnen we er niet meer omheen. We hebben het nog niet verteld tegen de kinderen. Ik weet ook niet goed hoe we dat moeten doen. Wat is het goede moment? En wat zeg je dan? Daar ga ik echt eerst met iemand over praten.

Lees verder

Een samenwerking van:

Christelijke Hogeschool Ede