Cor en Anja van Dis

Onderweg

Het was steevast een vraag met een beetje nerveus voetgeschuifel. In huwelijksvoorbereiding die we deden met stellen die gingen trouwen.

Lees verder

Cris

Rouwen en liefhebben

Dit is deel 2 van het verhaal van Tom. Hij groeide op in de straten van Rotterdam en ontwikkelde - niet verwonderlijk - een straatvechtersmentaliteit.

Lees verder

Nico van der Voet

Scheiduwe

Ooit was ik op pastoraal bezoek bij een gescheiden mevrouw die al een paar jaar alleen leefde. ‘Ik ben een soort weduwe, maar er is geen naam voor mij. Ik noem mij een scheiduwe’, zei ze.

Lees verder

Cor en Anja van Dis

Veilig verbonden

Hij viel meteen op. Zwartleren jack en een grote stalen armband. Twee ellebogen op de bank. Vooraan in de kerk luisterde hij de oren van zijn hoofd.

Lees verder

Cris

Zoek steun voor, in en na de storm

Tom kende ik al vóór zijn echtscheiding. Intussen heb ik het drama van zijn echtscheiding meegemaakt en de laatste jaren hoe hij zijn leven erna vorm en inhoud probeert te geven.

Lees verder

Maria Vermeulen

‘Papa’

Ik zie ze nog zitten. Twee mooie tienerzusjes van twaalf en veertien  jaar. Mirjam en Gerdien. Ze zaten dicht naast elkaar tegenover mij in de  spreekkamer. Alsof ze front moesten vormen. Anderhalf jaar geleden waren hun ouders gescheiden.

Lees verder

Annet Westerink

Grootouders na de echtscheiding

Anna (68) en Bert (70) vertellen verdrietig hun verhaal. Onlangs heeft hun zoon Maarten verteld dat hij en zijn vrouw Mirjam gaan scheiden.

Lees verder

Alie Hoek

Reactie op diverse stellingen

Vier stellingen die betrekking hebben op scheiding en geloof.

Lees verder

Nico van der Voet

De verloren vader

Achter elk gebroken contact met een kind zitten pijnlijke gebeurtenissen, moeilijke karaktertrekken, psychische problemen. Ik wil het nu echter eens omdraaien. Wist u dat je ook verloren vaders en moeders hebt?

Lees verder

Kees van der Staaij

Vechten voor het huwelijk

Een vechtscheiding is heel slecht voor de kinderen. Daar is de laatste tijd gelukkig

Lees verder

Een samenwerking van:

Christelijke Hogeschool Ede